Nieuws

Blog Jolanda van Zazazoo.nl - Hoe verzorg je zelf je wenkbrauwen?

Je wenkbrauwen onderhouden…dat is wel echt een ding hoor. Velen van ons laten het doen door de schoonheidsspecialiste of een echte wenkbrauw professional. Ik ook overigens, maar nu we in tijden van crisis zitten moeten we toch echt zelf aan de slag. Hoe je zelf jouw wenkies onderhoudt en verzorgt laat ik je vandaag in drie eenvoudige stappen zien!

In tijden van crisis worden we creatief. Kijk maar eens naar alle initiatieven die ontstaan. Heel mooi om te zien. Ook worden we zelf creatiever en blijken we dingen te kunnen die we van te voren niet hadden gedacht. Dat geldt ook zeker voor onze wenkbrauwen, want waar we voorheen het lekker makkelijk lieten doen, kunnen we dat eigenlijk heel goed zelf.

1. EPILEREN

Tweezerman


Eén van de vervelendste klusjes is toch wel het epileren van je wenkbrauwen. Soms zie je de haartjes niet zo goed of willen ze er niet uit. Een goede pincet is dan echt een must. De Slant Tweezer van Tweezerman is perfect daarvoor. Deze pincet weet echt elk haartje te pakken. De tip is vrij scherp, waardoor zelfs de kleinste haartjes niet kunnen ontsnappen. Tip: teken je wenkbrauwen af met een donker potlood, zodat je goed weet welke haartjes buiten de ‘wenkbrauwzone’ vallen. Zo haal je niet teveel haartjes weg. Extra tip: gebruik een vergrotende spiegel met licht!

Tweezerman

De Slant Tweezer van Tweezerman komt in superleuke printjes, zoals deze oh zo gave leopard print! Wist je trouwens dat je je Tweezerman pincet gratis kunt laten slijpen d.m.v. hun eigen slijpservice? Zo kun je je hele leven ermee doen. Een top investering dus! De Tweezerman Slant Tweezer kost €29,95.


2. WENKBRAUWEN VERVEN

 

 

Solligne wenkbrauw

Heb je je wenkbrauwen mooi in vorm gebracht door middel van epileren? Dan is het tijd om ze te voorzien van een kleurtje. Geen gekke kleuren hoor, maar je wenkbrauwen verf je een tintje donkerder dan je eigen kleur. Zo worden ze beter zichtbaar en lijken ze voller, waardoor je ze minder hoeft bij te kleuren. Met name in de zomer is dit superfijn, want dan draag je niet veel make-up. De 
wenkbrauwverf van Solligne is ideaal en toonaangevend. Deze is verkrijgbaar in verschillende tinten (ik koos kleur brown-black). In het doosje zit de activator, de kleurgel, wattenstaafjes, een borsteltje, een zakje beschermende crème en wat beschermende patches voor onder je ogen. Je kunt deze verf namelijk ook voor je wimpers gebruiken.

Sollinge

Hoe ga je te werk? Heel simpel! Je brengt de activator aan met een wattenstaafje en wacht 2 minuten. Mocht je het lastig vinden om precies te werken, dan kun je de beschermende crème rondom je wenkbrauwen aanbrengen. Daarna breng je de kleurgel aan met het borsteltje, waarna je 30 seconden moet wachten. Na 30 seconden kun je het schoonmaken en haal je alle overtollige verf weg. Klaar ben je! De Solligne wenkbrauwverf kost €14,95.


3. BIJWERKEN MET WENKBRAUWPOEDER

The Browgal


Nu je wenkbrauwen eigenlijk al perfect zijn wil je ze misschien toch nog hier en daar bijwerken. Sommige stukjes van onze wenkbrauwen kunnen wat minder bezet zijn met haartjes of misschien wil je ze juist wat intenser maken. Dat kan heel goed met wenkbauwpoeder. Hiermee kun je ze subtiel opvullen of juist lekker opvallend maken voor statement brows! Van Pour Vous kreeg ik het The BrowGal wenkbrauwpoeder. Voor mij een geheel nieuw merk en dus superleuk om te ontdekken. Ik kreeg kleur 02, de middelste kleur. Kleur 01 is voor lichte wenkbrauwen en kleur 03 is voor echt donkere wenkbrauwen. In het doosje zitten drie kleuren die je zowel apart als samen kunt gebruiken. Zit jouw ideale kleur er namelijk niet bij, dan kun je makkelijk mengen.

The Browgal

Het wenkbrauwpoeder breng je heel makkelijk aan door middel van een stevig dun kwastje. Op die manier kun je makkelijk een soort van nephaartjes creëren en heel erg nauwkeurig werken. Mijn voorkeur gaat uit naar het subtiel opvullen van mijn wenkbrauwen, zonder strakke lijnen te maken. Persoonlijk vind ik dat veel natuurlijker, maar dat is natuurlijk ieder zijn keuze. Het The BrowGal wenkbrauwpoeder kost €35,-.

Pour Vous wenkbrauwen

Jolanda

Met deze drie tips heb en blijf je mooie wenkbrauwen houden, ook nu in tijden van crisis wanneer alle salons dicht zijn. Daarbij zorgt het voor een fijn verwenmomentje, dus geniet er zeker van! Alle producten zijn verkrijgbaar in de webshop van 
Pourvous.nl.

Hoe werk jij jouw wenkbrauwen zelf bij?